Kvalitet og driftsikkerhed hænger uløseligt sammen. At gå på kompromis med kvaliteten for at spare penge i første omgang, kan vise sig at blive en dyr beslutning senere. Derfor er kvalitet et nøgleord hos Klimablock. Vi laver langsigtede løsninger, der sikre din virksomheds driftsikkerhed.
I menuen kan du læse mere om hvad du skal være opmærksom på inden du investere i et ventilationsanlæg.
Der er mange overvejelser når der skal investeres i ventilation til din virksomhed. Her lister vi nogle af de overvejelser du bør gøre:
Hvor meget vil jeg belaste mit ventilationsanlæg?
Kvalitet og pris hænger sammen:
Serviceaftale:
Ved beregning af luftmængden tages der udgangspunkt i virksomhedens reelle krav og behov.
Disse kan variere meget fra virksomhed til virksomhed, da industrielle processer kan kræve forskellige mængder og hastighed på luftmængden Klimablock er eksperter på området, og kan altid hjælpe med beregning af luftmængde på alle typer industriventilation og procesudsugning.
Ved kanaldimensionering af ventilation tages der udgangspunkt i hvilke type maskiner og hvilke behov, den eneklte virksomhed stiller i forhold til at skabe de bedste betingelser for udsugningen og indblæsning.
Indregulering af ventilation betyder, at ventilationsanlægget tjekkes for, at det drifter optimalt. Hertil bliver spjældet også kontrolleret, så den rette luftmængde bliver udsuget ved maskiner og lokaler. En korrekt indregulering søger nemlig for en optimal og billigere drift af ventilationsanlægget
Et ventilationsanlæg er med til at sikre et godt indeklima, hvor opholdsrum bliver ventileret, luften føles frisk og har en tilpas temperatur. Hensigten med et ventilationsanlæg er derfor at fjerne luftforureninger fra processer og mennesker, samt erstatte den forundrende luft med frisk luft.
Ved enhver luftmåling af ventilationsanlæg, udfører vi en luftmålingsrapport, der viser hvilke steder der er blevet luftmålt og mængden af luften.
Når et firmas produktionsanlæg stopper af uforudsete grunde, er det naturligt at spørge: “Hvad kommer dette til at koste?” Det korte svar er selvfølgelig: “Alt for meget!” Der er mange forskellige parametre at tage hensyn til og beregningerne er ofte kompliceret, men det må være sandsynligt, at et driftsstop må have en betydning på virksomhedens bundlinje.
Her er nogle eksempler på, hvad der er af omkostninger ved ikke-planlagte stop i produktion:
Omkostningerne og konsekvenserne kan derfor være store. Så derfor vil det være essentielt for mange firmaer at minimere driftsstop.
Hvordan minimeres driftsstop så?
Hos Klimablock ved vi, hvor betydningsfuld driftsstoppene er for din virksomhed og vi gør derfor alt for at minimere muligheden for driftsstop, forårsaget af problemer med udsugning/ventilation.
Kvalitet er et nøgleord hos Klimablock – vi laver langsigtede løsninger, der sikre din virksomheds driftsikkerhed. Derudover tilbyder vi god service og ikke mindst Serviceaftaler, der sikre at dit ventilations-/udsugningsanlæg altid fungerer på bedst mulig måde.
Hvis man tager de mange omkostninger forbundet med et driftsstop i betragtning, og sammenligner med udgifterne til en serviceaftale med Klimablock, er Serviceaftalen yderst fordelagtig!
Luft, er noget vi normalt tager for givet. Med mindre luftkvaliteten ikke er optimal. Så kan luften hurtig gå hen og blive til stor gene for trivslen og arbejdsmiljøet i din virksomhed.
På arbejdspladsen hvor medarbejdere hver dag opholder sig i mange timer, er det vigtigt at luftkvaliteten er i top. Et dårligt indeklima påvirker medarbejdernes trivsel, mindsker arbejdsevnen og forøger sygefraværet.
Symptomerne på et dårligt indeklima viser sig ofte ved hovedpine, træthed, irritation af øjne, næse eller luftveje. Når indeklimaet halter, kan det let gå ud over lysten og motivationen til at arbejde – og i sidste ende koste jeres virksomhed mange penge. God ventilation er derfor lig med god forretning.
Luft, er noget vi normalt tager for givet. Hvis luftkvaliteten ikke er optimal, kan den hurtig gå hen og blive til stor gene. Et dårligt indeklima vil påvirke medarbejdernes trivsel, mindske arbejdsevnen og kan være medvirkende til at forøge sygefraværet.
Symptomerne på et dårligt indeklima viser sig ofte ved hovedpine, træthed, irritation af øjne, næse eller luftveje. Når indeklimaet halter, kan det let gå ud over lysten og motivationen til at arbejde – og i sidste ende koste jeres virksomhed penge.
Temperatur
Hvis det er for varmt bliver man nemt døsig, får hovedpine og præsentationsevnen mindskes. Hvis det modsat bliver for koldt, reagerer kroppen ved at spænde musklerne og bevægeligheden i fingrene bliver mindre. – Den optimale temperatur afhænger af, om der er tale om siddestilende eller mere fysisk krævende arbejde. Ved stillesiddende arbejde bør temperaturen normalt ligge på 20-22 grader. Ved let fysisk arbejde bør temperaturen ikke komme under 18 grader.
Luftfugtighed
Mikroorganismer, skimmelsvamp og bakterier lever bedst ved høj luftfugtighed og kan medføre allergi og astma m.m. Omvendt, vil der ved for lav luftfugtighed nemt kunne overføres bakterier. Det er derfor vigtigt med en optimal luftfugtighed, som både vil nedbringe overførslen af luftbåren virus og reducere medarbejdernes sygefravær. – Det anbefalede luftfugtighedsniveau ligger på 45-55 procent.
Træk
Skyldes luftstrømme med lav temperatur. Nakke og ankler er normalt mest følsomme for træk. Kroppen reagerer ved at spænde musklerne, hvilket nemt fører til stivhed og spændinger i nakken, der igen giver hovedpine.
Frisk luft
Luften i et arbejdslokale påvirkes fra mange forskellige kilder: mennesker, fysisk aktivitet, produktion, afgasning og opvarmning fra maskiner og inventar. Alt sammen forhold som er med til at forurene luften. For at opnå et behageligt og sundt indeklima er det nødvendigt, at den forurenede luft udskiftes med frisk luft. Der skal derfor være et luftskifte, som sikrer en tilfredsstillende luftkvalitet.
Rengøring
God og hyppig rengøring er vigtig for, at komme støv og bakterier til livs.
Ventilation
tilpasset jeres behov Det er afgørende at investere i en god ventilationsløsning, som er tilpasset jeres specifikke behov og arbejdsområde. Hos Klimablock har vi stor erfaring og ekspertise i at finde frem til netop den løsning som sikre et optimalt arbejdsmiljø med større trivsel, højre effektivitet og færre sygedage.
Vedligehold af ventilation
For at opnå optimal drift skal ventilationsanlægget kører rigtigt, og anlægget bør regelmæssigt have et servicetilsyn. Med en Klimablock serviceaftale har I tryghed og vished for at jeres ventilationsanlæg altid kører optimalt og at arbejdstilsynets gældende regler er overholdt.
En god ventilationsløsning:
Hos Klimablock er rådgivning og samarbejde en af vores grundpiller og er vores første prioritet når vi taler med vores kunder. For os er det vigtigt, at vi i samarbejde finder lige den løsning jeres virksomhed har brug for – og hverken mere eller mindre.
Vi ønsker at rådgive vores kunder, således at de har de rette forudsætninger for at træffe den rigtige beslutning for deres virksomhed. Derfor har vi bl.a. lavet denne “vidensbase”, hvor vi har samlet en masse information omkring industriventilation, som f.eks. kan hjælpe med at få et overblik over hvilke muligheder i har og hvad i skal være opmærksom på, ved køb af et nyt ventilationsanlæg.
Ved investering i et nyt ventilations/udsugningsanlæg samt ved energioptimering af et eksisterende anlæg, har I mulighed for, at ansøge om energitilskud. Tilskudsmulighederne er mange og der er en risiko for at overse vigtige detaljer.
Hos Klimablock hjælper vi med at tage kontakt til en ekstern energikonsulent, som udfører alle nødvendige beregninger for jeres virksomhed.
Dansk Energirådgivning fungerer som uvildig rådgiver. De analyserer og screener potentielle energispare-projekter. Med deres erfaring og kompetente rådgivning står de til jeres rådighed igennem hele processen. De kender alle mulighederne og står inde for, at I som kunde, får energispare-projektet med så kort tilbagebetalingstid som muligt.
Dansk Energirådgivning arbejder ud fra princippet ”No cure, No pay”. Med andre ord, hvis projektet ikke lever op til de ønskede mål, er deres indsats uden omkostninger.
Bemærk: For at kunne opnå tilskud, er det en forudsætning, at der foreligger en aftale om salg af energibesparelsen med et selskab eller underleverandør, inden projektet iværksættes – ellers frafalder tilskuddet.
Læs mere på www.danskenergiraadgivning.dk
Finansiering af nye ventilationsanlæg er en oplagt mulighed, hvis I ønsker at lave energibesparelser. Køb af en ny løsning, er en langsigtet investering der vil give jer fordelagtige energibesparelser, som i det lange løb vil spare jer mange penge.
Hos Klimablock tilbyder vi at træde til med med en finansieringsordning, så I allerede nu kan gøre tankerne om en ny løsning af jeres industriventilation/procesventilation til virkelighed – og dermed investere i jeres medarbejders trivsel og i gode energibesparelser.
I er meget velkomne til at kontakte os for nærmere information omkring en finansiering.
Vi samarbejder med Spar Nord Leasing og Leasing Fyn.
Læs evt. mere på:
1. Sundt arbejdsmiljø Udsugningssystemet skal sikre, at medarbejdere ikke udsættes for farlige eller sundhedsskadelige stoffer som dampe, røg, støv og gas. Dette kan omfatte udsugning ved svejsning, maling, arbejde med kemikalier eller slibning, hvor der skabes skadelige partikler eller dampe.
2. Placering af udsugning Udsugning skal være placeret så tæt som muligt på kilden til forureningen, så stofferne fjernes effektivt, inden de spreder sig i værkstedet. Punktudsugning, der er placeret direkte over eller tæt på arbejdsprocessen, er en af de mest effektive måder at fjerne farlige stoffer på.
3. Ventilation Der skal være tilstrækkelig almen ventilation i værkstedet for at sikre, at luften er frisk og ikke indeholder sundhedsskadelige koncentrationer af forurenende stoffer. Dette kan ske gennem mekanisk ventilation eller naturlig ventilation (f.eks. vinduer og døre).
4. Kontrol og vedligeholdelse Udsugningssystemer skal regelmæssigt kontrolleres og vedligeholdes for at sikre, at de fungerer effektivt. Der bør udføres målinger for at sikre, at ventilationskravene opfyldes, og at systemet trækker tilstrækkeligt luft.
5. Grænseværdier Arbejdsmiljølovgivningen fastsætter grænseværdier for forskellige farlige stoffer, der ikke må overskrides i luften på arbejdspladsen. Udsugningssystemer skal designes og dimensioneres, så de holder niveauerne under disse grænseværdier.
6. Arbejdstilsynets krav Arbejdstilsynet kan stille specifikke krav til udsugning og ventilation i et værksted afhængigt af arbejdets art. For værksteder med svejsning, malerarbejde eller andet arbejde, der indebærer potentielle farer, er der særlige retningslinjer.
7. Personligt udstyr I nogle tilfælde, hvor udsugningen ikke kan fjerne al forurening, kan det være nødvendigt med supplerende personligt beskyttelsesudstyr, som åndedrætsværn. Disse regler skal overholdes for at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø for de ansatte, og arbejdsgiveren har ansvaret for, at udsugningen er tilstrækkelig og korrekt installeret samt vedligeholdt.
Ja, ventilation er et krav ifølge både Arbejdstilsynets regler og bygningsreglementet for at sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Der er flere grunde til, at ventilation er nødvendig, afhængigt af typen af arbejdsplads.
Ja, du skal etablere punktudsugning ved de arbejdsprocesser, der udvikler forurening, der er sundhedsskadelig eller eksplosiv i form af gas, støv o. lign. Du skal også have punktudsugning ved arbejdsprocesser, der udvikler anden generende forurening.
Primært produktionslokaler med medarbejdere hvor der genereres støv, dampe og røg.
ATEX direktiverne omhandler kort sagt om arbejde i eksplosionsfarlige områder. Baggrunden for direktiverne er ønsket om ens regler i EU, et forbedret arbejdsmiljø og en øget beskyttelse af arbejdstagere og det omgivende samfund mod farer og skader fra eksplosionsfarlige installationer.
Brugerdirektivet 1999/92/EF erstatter en del gamle danske regler, hvor der tidligere, f.eks. ved gasoplag og gasinstallationer, var faste afstandskrav til omgivelserne. Nu skal arbejdsgiveren via diverse standarder og vejledninger lave en udvidet APV og en zone-klassificering omkring de arbejdssteder der pga. af gas, støv eller dampe ikke kan forbedres, så der ikke længere er eksplosionsfare. Arbejdstilsynet og beredskabsstyrelsen har udgivet forskellige vejledende skrivelser i den forbindelse.
Klimablock udfører altid disse beregninger før projektering af en opgave. Vi laver altid vores beregninger ud fra det specifikke projekt, og følger nøje de generelle betingelser, der gør sig gældende ved dimensionering af industriventilation og procesudsugning.
Klimablock er jeres fagmand når det omhandler service på jeres eksisterende ventilationsanlæg. Regelmæssig service på anlægget sikrer jer en optimal drift, og evt. driftsstop vil blive taget i opløbet.
Det kræver en fagmand at få en komplet installation af ventilationsanlæg og rørføring. Ved Klimablock står vi for levering og rør-installationen, dog bygningsmæssigt og autoriseret elektriker arbejder forhold beholdes kunden.
Klimablock producerer ikke selv filtermaterialer, men gennem vores samarbejdespartner kan vi levere alle typer filtre direkte fra fabrikken. Vi er altid behjælpelige med rådgivningen i forhold til valg og dimensionering af filtre.
Nej, men Klimablock står til rådighed overfor bygherre i forbindelse med konsulentydelse eller totalleverance udenom fagentrepriser. Det sikrer bygherren færre omkostninger og en løsning der fungerer.
Klimablock udleverer ikke knowhow til andre ingeniørfirmaer vedr. beregninger og dimensionering af industriventilation.
I Klimablock er vores udviklingsafdeling en central del af vores virksomhed. Vi investerer i at skabe nye produkter og metoder, der kan optimere vores løsninger, og som sikrer vores kunder de mest energirigtige og driftssikre ventilationsløsninger.
Starten på dette var vores udvikling af automatspjæld og smart power for mange år siden, som industrien har taget godt i mod. Vores nuværende fokus på energirigtige løsninger mellem procesudsugning og rumventilation sikrer vores kunder store besparelser ved at gå fra energiforurenede ressourcer over til bedre Co2-besparende løsninger. Et eksempel på dette er vores samarbejdende udvikling af svejseudsugning og krydsveksler med varmepumpe med vores kunde VN-Steel i Brande.
I Klimablock er vores udviklingsafdeling en central del af vores virksomhed. Vi investerer i at skabe nye produkter og metoder, der kan optimere vores løsninger og som sikre vores kunder de mest energirigtige og driftsikre løsninger. Et eksempel på dette er udviklingen af automatspjældet, der sikre at der spares på energien og dermed driftsomkostningerne.
Et automatspjæld er med til at spare på energien og dermed driftsomkostningerne. Med Klimablocks automatspjæld får din virksomhed en driftssikker løsning, der udelukkende bruger udsugningsenergi, når produktionsmaskinerne er i drift. Ved at installere et automaspjæld kan du spare op til 50% i energiforbruget i form af mindre strømforbrug samt unødvendig udsugning af varm luft.
En Smart Power Box er et nyttigt tilbehør til automatspjældet, som automatisk kan styre start/stop-funktionen af f.eks. automatspjældet. Ønsker man sug, uden brug af en Smart Power Box, benyttes afbryderen for manual ON/OFF. Smart Power Boxen leveres med forskruninger og tilslutningsklemmer til forsyningskabel og automatspjæld.
Ved installation af en gnistdetekter genkendes og elimineres gnister og gløder effektivt. Dermed forebygges eksplosioner og brande i produktionslinjen. Desuden undgås alvorlige personskader, produktionstab, tab på indtjening samt skader på materiel og bygninger.
For at give de bedste oplevelser bruger vi teknologier som cookies til at gemme og/eller få adgang til enhedsoplysninger. Hvis du giver dit samtykke til disse teknologier, kan vi behandle data som f.eks. browsingadfærd eller unikke ID'er på dette websted. Hvis du ikke giver samtykke eller trækker dit samtykke tilbage, kan det påvirke visse funktioner negativt.